nlc.hu
Egészség
Megmondja a Facebook, kitől kaptad az influenzát

Megmondja a Facebook, kitől kaptad az influenzát

Egy alkalmazás figyeli, ki lehet influenzás az ismerőseid közül, és hogy találkozhattatok-e.

Mostantól nemcsak a bűnözőket segíthet levadászni a legnagyobb közösségi oldal, hanem a vírusgazdákat is. „Szia, sajnálom, hogy beteg vagy. Ilyenkor mi segíthetne jobban, mint az, ha megtudod, ki ragasztotta rád az influenzát. Nyomd meg a gombot, és tudd meg, ki a felelős ezért!” – ezzel az üzenettel nyit egy új facebookos alkalmazás, amit az influenzaszezonra időzítettek.

Az alkalmazás az ismerőseink adatait használja fel a bűnbakkereséshez. Figyeli, használta-e valaki az influenza, a tüsszögés, köhögés kifejezéseket, és megnézi, milyen helyszínekre jelentkeztek be a vírusgazdák. Azt is nézi, ki mikor posztolgat, például ha valaki késő éjjel írogat, rögtön gyanús lesz, mivel nem piheni ki magát, így kevésbé ellenálló a szervezete.

Megmondja a Facebook, kitől kaptad az influenzát

Vírusfigyelő

Miután azonosította az alkalmazás a felelőst, üzenetet is lehet küldeni neki. Persze ettől még nem biztos, hogy az a személy minden bajunk forrása, hiszen lehet, hogy nem is találkoztunk vele az utóbbi időben.

Más angol nyelvű alkalmazások is készültek az influenzaszezon idejére: az egyik segít megállapítani, hogy a tüneteink megfázásra vagy influenzára utalnak, egy másik azt figyeli, hogyan terjed a lakóhelyünk környezetében a vírus.

Szükséges a probiotikum antibiotikum szedése mellett? Ezt kérdezi egy olvasónk a Válaszkeresőn. Természetesen meg is kapja a megoldást. Kérdezz te is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top