nlc.hu
Gasztro
Büntetlen élvezet: torták liszt nélkül

Büntetlen élvezet: torták liszt nélkül

Van abban valami megnyugtató, ha a tortából legalább a liszt kimarad... Na ezekben liszt biztosan nincs, a cukor pedig mézzel vagy édesítőszerrel is helyettesíthető, akkor pedig ide vele azonnal!

Egyszerű túrós torta

Hozzávalók:

  • 10 dkg mazsola
  • 0,5 kg túró
  • 3 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 2 dkg (olvasztott) vaj
  • 5 evőkanál nádcukor
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál burgonyakeményítő
  • 6 evőkanál búzadara
Kategóriadesszert
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Az alapanyagokat (túró, tejföl, tojások, nádcukor, búzadara, keményítő, mazsola+áfonya) egy tálba öntjük, majd robotgéppel alaposan elegyítjük.  A vajjal kikenünk egy kerámia tortaformát, majd rizsliszttel megszórjuk. Ebbe öntjük a tésztát. 180 fokon 45 perc alatt pirosra sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

 

Gesztenyés torta

Tészta:

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 15 dkg gesztenyemassza

Krém:

  • reszelve étcsokoládé
  • 3 dl habtejszín
  • 25 dkg gesztenyemassza
Kategóriadesszert
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összedolgozzuk a cukorral és a gesztenyemasszával, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A fehérjehab 1/3-ával a gesztenyemasszát fellazítjuk, majd a maradék részt óvatosan összekeverjük a gesztenyés résszel. Kapcsos, 20 cm átmérőjű tortaformába sütőpapírt szabunk, majd ebbe simítjuk a masszát. 180 fokon 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy nem ragad-e belül.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként a gesztenyemasszához dolgozzuk. A pihe-puha gesztenyés süti tetejére kenjük. Reszelt csokival vagy ropogós kakaóbabtörettel szórjuk meg, így kínáljuk.

 

Répás-mogyorós torta

Hozzávalók:

  • 3 dl tejföl
  • 12 dkg sárgarépa
  • 10 dkg olvasztott + 2 dkg vaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg kukoricadara
  • 10 dkg nádcukor
  • 10 dkg + 4 evőkanál őrölt mogyoró
Kategóriadesszert
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A mogyorót, a darát összekeverjük a sütőporral és a cukorral. A vajat megolvasztjuk és a tejföllel a száraz részhez keverjük. A citrom héját és a megtisztított sárgarépákat belereszeljük. Kisméretű sütőformákat kivajazunk és mogyoróval megszórjuk. Elosztjuk benne a masszát, majd 180 fokon 40 percig sütjük. Tejföllel isteni uzsonna!

 

Gyümölcscukrot fogyaszthat-e cukorbeteg? A Nők Lapja Café Válaszkereső oldalán megtalálod a választ! »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top