Pár perc, egy konyhakész salátakeverék és néhány hétköznapi hozzávaló segítségével is különleges fogást varázsolhatunk az asztalra. A hozzávalók listáját elolvashatjátok alább, az elkészítés titkait pedig megtekinthetitek a videón.
Hozzávalók:
- eisberg Dolce Vita salátamix
- fél szál póréhagyma
- 1 db lilahagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 csomag retek
- 30 dkg burgonya
- 2 ág rozmaring
- 3 evőkanál fehér balzsamecet
- 0,5 dl tökmagolaj
Elkészítése:
A póréhagymát, a vöröshagymát, az újhagymát és a retket felaprítjuk. A felvágott krumplit feltesszük főni, a forrásban lévő vizet sózzuk. A burgonyát 3-4 percig főzzük. A megfőtt krumplit leszűrjük, majd olívaolajon 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a rozmaringot, amely illatossá és pikánssá teszi a burgonyát, majd sózzuk, borsozzuk. A burgonyát a már összevágott hagymákkal, retekkel összekeverjük, tálba töltjük és hozzáadjuk a fehér balzsamecetet és a tökmagolajat. Végül eisberg Dolce Vita salátakeverékkel tálaljuk.
És egy jó tanács: a burgonyasalátához mindig melegen keverjük hozzá a dresszinget, mert a meleg krumpli jobban beszívja az öntetet.
Ha többet szeretnél tudni a salátákról kattints a Salátapédiára, további receptekért pedig a Salátázz.hu-ra!