nlc.hu
Életmód

Gyümölcsléből készül a zsírszegény csoki

Az állaga már olyan, mint egy hagyományos csokié, az ízén azonban még dolgozni kell.

A brit Warwick Egyetem kutatói kifejlesztettek egy speciális összetételű csokoládét, melyben a kakaóvajat és a tejzsírt alma, narancs és vörös áfonya levének cseppjeivel helyettesítik. Ennek következtében a csoki zsírtartalma sokkal alacsonyabb, mint a hagyományos csokoládéké.

Mindenki szereti a csokoládét, ugyanakkor tudjuk, hogy sajnos a legtöbb csoki magas zsírtartalmú. Ugyanakkor pontosan ez a zsír biztosítja azt a kényeztető érzést, amit az emberek várnak a csokoládétól” – magyarázta dr. Stefan Bon vezető kutató egy sajtónyilatkozatában.

Gyümölcsléből készül a zsírszegény csoki

A kutatók célja az volt, hogy a zsírt úgy tudják kiváltani, hogy az édesség megőrizze az állagát, ami állításuk szerint sikerült is: a zsírszegény csoki e tekintetben nem különbözik a szokványos csokoládéktól, az íze viszont kissé gyümölcsös. A szakemberek jelenleg azon dolgoznak, hogy ezt a problémát is kiiktassák.

Dr. Bon és kollégái abban bíznak, hogy az általuk kifejlesztett technológia idővel elterjed, és egészségesebb édességek készülhetnek majd.

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top