Tökmagolajos burgonyasaláta 4 főre
Hozzávalók:
- eisberg Dolce Vita salátamix
- fél szál póréhagyma
- 1 db lila hagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 csomag retek
- 30 dkg burgonya
- 2 ág rozmaring
- 3 evőkanál fehér balzsamecet
- 0,5 dl tökmagolaj
Elkészítése:
A póréhagymát, a vöröshagymát, az újhagymát és a retket felaprítjuk. A felvágott krumplit feltesszük főni, a forrásban lévő vizet sózzuk. A burgonyát 3-4 percig főzzük. A megfőtt krumplit leszűrjük, majd olívaolajon 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a rozmaringot, ez illatossá és pikánssá teszi a burgonyát, majd sózzuk, borsozzuk. A burgonyát a már összevágott hagymákkal, retekkel összekeverjük, tálba töltjük, és hozzáadjuk a fehér balzsamecetet és a tökmagolajat. Végül eisberg Dolce Vita salátakeverékkel tálaljuk.
És egy jó tanács: a burgonyasalátához mindig melegen keverjük hozzá a dresszinget, mert a meleg krumpli jobban beszívja az öntetet.
Pirított bagett Wellness salátával
Hozzávalók:
- eisberg Wellness salátamix
- 2 bagett
- 1 db cukkini
- 5 dkg gouda sajt
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 8 szelet érlelt sonka
Az öntet:
- eisberg Caesar’s öntet
Elkészítése:
Vágjuk ketté a bagettet! Az olívaolajba fokhagymát teszünk, és a kenyeret benne alaposan megpirítjuk. Amíg a bagett pirul, a cukkinit vékony szeletre vágjuk, majd a sonkával együtt átsütjük. A cukkinira gouda sajtot olvasztunk, de használhatunk bármely más, a hűtőben megtalálható sajtot is. Az eisberg Wellness salátamixet eisberg Caesar’s dresszinggel összekeverjük. A megpirított bagettre teszünk a salátából, majd következik a cukkini a ráolvasztott sajttal, a pirított sonka és a szeletekre vágott paradicsom.
Sütőpapírból csomagolást is készíthetünk hozzá, és már vihetjük is magunkkal, ahová csak akarjuk.
Ínyenc saláta pirított laskával
Hozzávalók:
- 1 csomag eisberg Verona salátamix
- 20 dkg laska gomba
- 4 tojás
- pár szem olívabogyó
Az öntethez:
- 1 dl balzsamecet
- 2 tojás
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál porcukor
- 2 dl olaj
Elkészítése:
Először keményre főzzük a tojásokat. Ezt követően a laskagombát csíkokra szedjük, és olajon megpirítjuk. Ha épp ez a fajta nincs a hűtőben, bármelyik másik finom erdei gombával helyettesíthetjük. A mustárt, a balzsamecetet és olajat összeturmixoljuk, majd hogy pikánssá tegyük, adunk hozzá egy evőkanál porcukrot és két evőkanál mézet, majd újra összeturmixoljuk.
Az eisberg salátakeverékre az imént elkészített balzsamecetes krémdresszinget ráöntjük és alaposan összekeverjük. Megtisztítjuk a főtt tojásokat, felszeleteljük és a pirított gombával együtt a salátához adjuk. Olívabogyóval és pirított mandulával tálaljuk.