Hozzávalók:
• 4 szelet lazac
• 2 evőkanál olaj
• a currys gombához:
• 1 fej vöröshagyma
• 2 cm-es gyömbérdarabka
• 1 evőkanál csípős curry
• 2 dkg vaj
• 30 dkg apró gomba
• 2,5 dl kókusztej
• őrölt bors
• só, a díszítéshez kaporszálak
A gyömbért meghámozzuk és lereszeljük. Egy serpenyőben a vajban a curryt és a gyömbért 1 percig sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. A gombát is a hagymához adjuk, sóval ízesítjük, és félpuhára pároljuk. Kevergetve apránként beleöntjük a kókusztejet, és készre főzzük. Közben a lazacszeleteket olajjal megkenjük, sóval, borssal meghintjük, és grillen pirosra sütjük. Tányérokra osztjuk, a currys gombával leöntjük, és kaporral díszítve, rögtön tálaljuk
839 kcal (3525 kJ)/adag
Variáció
Bármilyen gombából készíthetjük, lényeg, hogy illatos, ízletes fajta legyen.
További receptek a Fakanál februári számában!