Ricottás előétel
Hozzávalók 4 személyre:
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint olívaolaj
- 1 db citrom reszelt héja
- 450 g ricotta
Elkészítés
Keverjük a ricottát egy keverőedényben, amíg krémes nem lesz. Adjuk hozzá a borsot és a citromhéjat. Jól keverjük össze és szedjük tányérokra. Szórjuk meg még egy kis citromhéjjal és borssal. Locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal.
Marokkói bárány
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 evőkanál cukor
- 12 db szilva
- 1 teáskanál sáfrány
- 2 evőkanál szezámmag
- 1 csésze zöldség alaplé
- 1 teáskanál fahéj
- 5 evőkanál olívaolaj
- ízesítéshez őrölt bors
- 1 fej vöröshagyma
- ízesítéshez só
- 2,5 kg báránycomb
Elkészítés
Egy felforrósított agyagedényben (vagy hagyományos edényben) hevítsük fel az olívaolajat és 2 percig süssük benne a bárányhúst a hagymával.
Adjuk hozzá a sót, a borsot, a fahéjat, a cukrot és a sáfrányt a bárányhoz. Még egy percig süssük, időnként keverjük meg.
Öntsük hozzá a zöldséglevest, fedjük le és hagyjuk alacsony-közepes lángon főni 45-60 percig.
Vegyük le a lángot, adjuk hozzá az aszalt szilvát, és lefedve hagyjuk állni további 5 percig.
Tálalás előtt szórjuk meg szezámmaggal és dióval.
Eper balzsamecettel
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 evőkanál cukor
- ízesítés őrölt bors
- 5 evőkanál balzsamecet
- 4 csésze (negyedelve) eper
Elkészítés
Keverjük össze az epret, a cukrot, a frissen őrölt borsot és a balzsamecetet egy keverőtálban. Tegyük martinis poharakba és azonnal tálaljuk.
Édes élet a TV Paprikán David Roccóval
Május 16-tól minden hétköznap 16:30-tól Csatlakozzon David Roccóhoz, aki körbebiciklizi, motorozza és kocsikázza Firenze utcáit, és ihletet merít a mosolygó arcokból és az ezernyi friss hozzávalóból! A TV Paprika legújabb, kanadai ismeretterjesztő filmsorozata, az Édes élet David Roccóval május 16-tól minden hétköznap 16:30-tól látható a csatornán. Firenzébe látogatva az embert akaratlanul is magával ragadja a város gazdag ízvilága, fantasztikus konyhaművészete és építészeti csodái. Mint a reneszánsz szülőhelye, a város mindenkire inspiráló hatással van, főleg ha ételről esik szó. A kanadai születésű olasz séfnek Firenze olyan, mint egy játszótér, ahol belevetheti magát az olasz ételek és barátok nyújtotta édes életbe. Az édesanyjától tanult vagy utazásai során megismert tradicionális olasz ételeket Rocco gyorsan és cseppet sem hagyományosan készíti el, ezzel adva nekik új és modern aromát. Az Édes élet David Roccóval nemcsak az ételek elkészítéséről szól, hanem az olasz tájakról, piacokról, családi vacsorákról vagy éppen születésnapokról, egyszóval az olasz kultúráról. David minden nézőt könnyedén elbűvöl mosolyával, közvetlen, könnyed stílusával és azzal az egyszerűséggel, ahogy a főzés rejtelmeibe beavatja az érdeklődőket. Az összes epizód az ételkészítésen kívül egy-egy kis történetet mesél el, amelynek főszereplője David és csinos felesége, Nina, nem ritkán három gyermekük is, Emma, Giorgia és Dante. A mellékszereplők pedig olyan emberek, mint például az alapanyagot szolgáltató borászok, hentesek, sajtkereskedők, zöldségesek, vagy éppen Davidék barátai, rokonai. A kanadai színész és producer David Rocco Torontóban született, itt ismerkedett meg először az olasz konyha ízeivel. Az országos hírnevet az Édes élet David Roccóval (David Rocco’s Dolce Vita) hozta neki, ezt a műsort több mint 150 országban sugározták. Ezt követően számos más műsorba kezdett, közülük az egyik a gasztronómiai és utazással kapcsolatos témakörök egyvelegéből létrehozott Avventura: Journey in Italian Cuisine volt. David Rocco szabadidejében sem lustálkodik, már három könyvet publikált. “I’m not a chef, I’m Italian.” |