nlc.hu
Grill
Kalandra fel: tenger gyümölcsei a grillen

Kalandra fel: tenger gyümölcsei a grillen

A tenger gyümölcsei esetében az egyik legfontosabb alapszabály, hogy mindig friss alapanyagokkal dolgozzunk! A fagyasztottak felejtősek, hiszen az olvadás során a sejtfalak megsérülnek és kifolyik belőlük a nedvesség, így a végtermékünk nyúlós, rágós lesz. A másik szabály, hogy ne legyen túl erős a hőfok, hiszen a tenger gyümölcsei gyorsan elkészülnek és nagyon jól áll nekik a faszenes íz.

Kalandra fel: tenger gyümölcsei a grillenRákok chilis-lime-os pácban

Hozzávalók:

  • 20 garnéla
  • 2 lime
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Fél tk őrölt chili
  • Frissen őrölt bors 

A rákokat megmossuk. A fokhagymákat megpucoljuk, majd lereszeljük, az olajjal és a lime facsart levével összekeverjük. A chilivel, sóval, borssal fűszerezzük. A rákokat beleforgatjuk, majd 5-8 perc alatt mindkét oldalát meggrillezzük. Tűzhetjük nyársra is, úgy könnyebb bánni velük, nem esnek a rácsok közé!

 

 

Kalandra fel: tenger gyümölcsei a grillenBusaszelet gyömbérrel és édesköménnyel

Hozzávalók:

  • 4 busaszelet
  • frissen őrölt bors
  • 2 cm gyömbér reszelve
  • fél dl olívaolaj
  • 2 édeskömény

A gyömbért megpucoljuk, majd finomra reszeljük és az olajba keverjük. A halszeleteket sózzuk-borsozzuk és a gyömbéres páccal finoman megkenjük. Az édeskömények külső burkát leszedjük, ha kisebb, akkor félbe, ha nagyobb, akkor kisebb darabokra vágjuk, majd megkenjük a gyömbéres páccal. A hallal egyidejűleg grillezzük.

TIPP: Az édesköményt fóliába is csomagolhatjuk, és úgy is süthetjük!

 

 

Kalandra fel: tenger gyümölcsei a grillenTintahalkarikák római köménnyel és sült paradicsommal

Hozzávalók:

  • 40 tintahalkarika (friss)
  • frissen őrölt bors
  • 1 citrom leve
  • kevés római kömény
  • koktélparadicsom
  • 2 ek olívaolaj

A tintahalkarikákat megmossuk, leszárítjuk. A citrom levével eldolgozzuk a fűszereket, majd hozzáadjuk az olajat. Ebben mártjuk meg a karikákat és grillserpenyőben a grillrácson megsütjük, így nem esnek a lángok közé a karikák. Ahogy készítjük, tehetünk melléjük koktélparadicsomokat, isteni édesre sülnek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top