Sztárok

Ördög Nóra dongalábbal született, sokáig titkolta

Ördög Nóra Kandász Andrea műsorában mesélt először arról, hogy milyen „tökéletlensége” volt születésekor.

Ördög Nóra már többször beszélt a három sikertelen lombikjáról, sőt könyvet is írt róla. Most elárulta, annak idején a barátnője, Almássy Kitty segített neki túllendülni azokon az lelki akadályokon, amelyek nem engedték, hogy teherbe essen. Nóri édesanyjától kapott egy naplót, amibe sok-sok történetet leírt róla a születésétől kezdve. Ezt a naplót adta a pszichológusnak, aki megkérdezte, miért nem mondta el, hogy dongalábbal született, ami traumatikus él­mény volt az anyukájának.

„Megszületett a kislánya, akit rettenetesen vártak, és az első élmény az, hogy a gyerekkel valami baj van – mondta Ördög Nóri Kandász Andreának. – Kiderült, hogy nem vagyok »tökéletes«. Akkor rájöttem, hogy az életem egy csomó ponton arról szól, hogy megpróbálom bizonyítani: márpedig én tökéletes vagyok. Ez ösztönös félelem bennem is, mi van, ha nekem is lesz egy nem tökéletes kisbabám? Másrészt a nőiességemben való tökéletlenségem, hogy nem tudok gyereket szülni. Hibás vagyok, selejt, nem tudom azt a szerepet beteljesíteni, amit a legjobban szeretnék. De ha ránézek kívülről, akkor ez egy hülyeség. A dongaláb olyan rendellenesség, amit könnyen lehet korrigálni, túl vagyunk rajta.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top