Bajor perec – Vacsi nálam? konyhájából
Az elmúlt években a perec szerepe kicsit háttérbe szorult a többi rágcsálnivalóval szemben. Pedig sokan szeretik, és sokan otthon is szívesen készítik. Ilyenkor mindig eszembe jutnak a fesztiválok, szabadtéri rendezvények, ahol elmaradhatatlan ropogtatnivaló volt a perec, és újabban ismét előtérbe kerül. Kattints a receptért!
Pizza – Miss Alqimia konyhájából
Tészta: anyukám azt tanította, hogy a kelt tésztának lelke van, és igaza is van. Ahányszor kapkodva, idegesen, sietősen próbáltam kelt valamit csinálni, mindig borzalmas lett. Az egyik lényeg tehát a türelem és szeretet, a másik, hogy minden hozzávaló legyen minimum szobahőmérsékletű vagy maximum langyos. Kattints a receptért!
Ezerarcú Sharlotka – Rizsázzunk konyhájából
Amikor először hallottam ezt a nevet, azt hittem, valamilyen habos-babos lányregény elpiruló, olvadozó főhőséről van szó. Kicsit mellélőttem, no. Egy újabb süti, amivel alig van munka, viszont annál nagyobb az élvezeti értéke. Lemértem: 13 perc kellett az összeállításához. Ez eléggé csábító, nem? A többit elvégzi a sütő. Én lájkolom. Kattints a receptért!