Kolbászkülönlegesség
Hozzávalók 6-8 személyre:
- 8 kg disznóhús
- 5 méter disznóbél
- 1 kg gomba
- 10 dkg almachips
- 5 darab fokhagyma
- 5 evőkanál étolaj
- 3 evőkanál csiliszósz
- 1 dkg őrölt fahéj
- 1 dkg őrölt gyömbér
- 2 dkg curry
- 1 dkg őrölt fűszerpaprika
- 3 csokor petrezselyemzöld
- 2 dkg bors
- 1 dkg füstölt só
- 10 dkg só
A tálaláshoz:
- kenyér
- kovászos uborka
- párolt káposzta
Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés:
Külön-külön ledaráljuk a húst, az almachipset, az olajon megfuttatott és megpirított gombát, valamint a kevés darált hússal elkevert fokhagymát. Ezután összeöntjük a ledarált húst, gombát, almachipset és fokhagymát, majd sózzuk, megszórjuk curryvel, a nagyobb darabokra vágott petrezselyemzölddel, füstölt sóval, őrölt gyömbérrel, fahéjjal, borssal, valamint fűszerpaprikával.
Hozzáadjuk a csiliszószt is, majd kézzel, pár perc alatt alaposan összedolgozzuk. Ezután a jól elkevert masszát kolbásztöltővel a disznóbélbe töltjük. Ahhoz, hogy a betöltött kolbászból több kisebb kolbászkát kapjunk, helyenként elszorítjuk, majd megcsavarjuk. Ezután néhány helyen megszurkáljuk, majd 150 fokos sütőben, gyakori szurkálás mellett, meggrillezzük kb. 15-20 perc alatt. A megsült kolbászokat megpirított kenyérszeletekkel, valamint uborkával és párolt káposztával tálaljuk.
A Séf legyen veled minden hétvégén 17:00 órakor látható a TV Paprikán.