A múlt vasárnapi vendégség előtt mégis már-már kétségbeeséssé fokozódott tanácstalanságom. Nem akárkiket vártunk ebédre. A férjem öccse jött hozzánk a családjával. S hogy mitől olyan kiborító egy ilyen alkalom? Vajon milyen édességgel tudok elkápráztatni egy mestercukrászt? A sógorom ugyanis mestercukrász.
Közben eléggé kihűlt a tészta, már rá is tehettem a tortalapra. Ezután gyorsan megcsináltam a krémet. Csak a hideg tejszínt kellett kemény habbá vernem és a krémport vízzel simára kevernem. Mmm… Csokidarabok is vannak benne! Aztán csak szobrászkodni kellett egy kicsit. Elég muris. Egy szobrász, aki éppen egy vakondtúrást alkot. Na jó, ez aztán tényleg nem olyan nagy művészet. Olyan hamar kész lett az egész, hogy még mindig több mint két óra volt a vendégek érkezéséig. Ez a két óra kapóra is jött. A Vakondtúrás Tortának is kell ennyi idő a hűtőben, mielőtt meglepjük vele a nagyérdemű közönséget, nekem meg végre nem kellett kapkodva készülődnöm.
Ja, és a cukrászmester nem akart hinni a szemének. Aztán megkóstolta a „vakondtúrást”, és enyhén szólva el volt ájulva. Biztos vagyok benne, hogy azóta is próbálja lekoppintani a „specialitásomat”. Én persze nem árultam el neki, hogy ilyet csak a Dr. Oetker Fantáziatortájából lehet sütni.
Kérdéseiddel fordulj Mariannához, a Dr. Oetker Mesterkonyha szakértőjéhez!
Tippünk