Lassan egy éve, hogy megismerkedtem a Donum Terrae “családdal”. Magolajokat és magkrémeket készítenek, forgalmaznak, igazi családi manufaktúra. Gondolom, észrevettétek, milyen sűrűn főzök szezám- esetleg tökmagolajjal, de egy receptemhez már mákolajat is használtam. Hihetetlen sokat tudnak adni az étel ízéhez. Tökmag- és mandulakrémet többször is használtam, süteményekhez, salátákhoz, sorolhatnám…
Most megkértek rá (persze több bloggerrel egyetemben), hogy egyik, ajándékba kapott magkrémjükkel készítsünk valami ételt. Ez az én esetemben földimogyorókrém lett, és előételt kellett alkotnom.
Kecskesajtos, aszalt paradicsomos földimogyoró-krémes virágok ropogós paprikával és bacon-nel
Hozzávalók:
1 csomag (500 g) leveles tészta
1 tojás
15 dkg friss kecskesajt
8 db olajban eltett aszalt paradicsom +
4 ek a paradicsom olajából
6 ek Donum Terrae földimogyorókrém
1 csípős zöldpaprika
7 szelet bacon
Hogyan készül? Nézd meg A tetovált lány konyhája blogon!