nlc.hu
Aktuális
Begyógyszerezte magát három diáklány

Begyógyszerezte magát három diáklány

Az iskolából vitték őket kórházba.

Gyógyszermérgezés gyanúja miatt vittek kórházba három lányt Budapesten, a XX. kerületi Tátra téri általános iskolából. Mint az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese elmondta, a három 14 éves lányt megfigyelésre vittek kórházba.

Az MTI úgy tudja, hogy a gyermekek bevettek valamilyen gyógyszert, és attól kerültek bódult állapotba.

A gyerekek sajnos kísérletező kedvűek – nemcsak a kémia- és fizikaórán. Ki tudja miért, de néhányan közülük előszeretettel próbálgatják, melyik anyag milyen hatással van a szervezetükre. Elég egy levél vagy videó a netről: “hú, figyeljetek, ez tök érdekes, valami furcsát fogtok érezni” – hm – jó bulinak tűnik, sajnos a valóságban egyáltalán nem az.

Három évvel ezelőtt egészen hasonló eset történt Nyírmihálydiban: szintén három  általános iskolást vittek kórházba gyógyszermérgezés gyanújával. A három tizenéves tanulóhoz a háziorvos hívott mentőt. Mint kiderült, a diákok egy stresszoldó gyógyszert szedtek be: kíváncsiak voltak a hatásra.

Valamivel korábban pécsi diákok lettek rosszul görcsoldó gyógyszertől, a tablettákat egyik osztálytársuktól kapták. A tizenkét éves fiú édesapjától vette el a szert, amelytől néhány órán belül mindannyian rosszul lettek. A diákokat azonnal kórházba szállították, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság eljárást indított, többek között vizsgálják az apa felelősségét is.

Másutt egy diákcsíny okozott veszélyes helyzetet. Kilenc általános iskolás diáklányt vittek kórházba a mentők Dombrádról, miután paprikaspray-t lélegeztek be a tornaterem öltözőjében. Az egyik tanulónak súlyosabbak voltak a tünetei, ő fulladt, mellkasi szúrásra panaszkodott, míg a többiek könnyebb mérgezést szenvedtek. Ebben az ügyben nyomozás is indult súlyos testi sértés kísérletének gyanújával, merthogy feltehetően egy idősebb fiú fújta be a spray-vel a lányöltöző légterét.   

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top