Tojásos újhagymás sült rizs
Hozzávalók 4 személyre:
• 40 dkg hosszú szemű rizs
• 3 szál újhagyma
• 3 tojás
• 2 evőkanál olaj
• só
Elkészítése:
A tojásokat felverjük, megsózzuk, és egy serpenyőben tojáslepényt sütünk belőle. Ügyeljünk rá, hogy a tojás ne száradjon ki, inkább maradjon lágyabb állagú. A lepényt egy fakanállal apró darabokra szedjük. Közben az újhagymát egy nagyobb serpenyőben 1 evőkanál olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a főtt rizst és a tojást. Jól összeforgatjuk, és még néhány percig pirítjuk, míg a rizsszemek szépen elválnak egymástól. Ízlés szerint sózzuk.
Indiai fűszeres spenót (SAK)
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kg spenót
• 1/4 kg burgonya
• 1 kávéskanál ánizs
• 1 kávéskanál római kömény
• 1 zöld hegyes erős paprika
• 3 kávéskanál koriander
• 2 evőkanál ghí vagy olaj a sütéshez
• 1 kávéskanál lepkeszegmag (görögszénamag)
Elkészítése:
Mossuk meg a spenótot, és a szárát távolítsuk el. Felvágni nem szükséges. A burgonyát kockázzuk fel.
Tegyünk egy edénybe ghít vagy olajat, és pirítsuk meg benne a köményt, az ánizst, majd végül a lepkeszegmagot. A lepkeszegmag után rögtön tegyük bele a spenótot, fedjük le, és főzzük tíz percig. Közben többször keverjük meg. A burgonyát süssük ki bő, forró ghíben, keverjük a spenóthoz, majd tegyük bele a felvágott zöldpaprikát, az őrölt koriandert, és sózzuk meg. Fedő alatt még öt percig főzzük.
Camembert-batyu
Hozzávalók:
• 1 nagyobb camembert (nem baj, ha nem puccos fajtát vesszük, olvasztva még a cipőtalp is jó)
• 1 csomag leveles tészta
• 2-3 evőkanál lekvár
• 1 tojás
Elkészítése:
A tésztát kiterítjük és megkenjük a lekvárral, majd rátesszük a sajtot és becsomagoljuk. A tetejét megkenjük tojással, és 180-200 fokos sütőben pirosra sütjük. Melegen megesszük.
A sajt és a lekvár nem rossz páros, főleg akkor, ha a lekvárban lévő cukor a sülés közben kicsit karamellizálódik. Szőlőt vagy salátát szoktunk enni mellé, de magában se rossz. Akinek pedig nincs otthon baracklekvárja, az bármilyen piros, pikáns lekvárral próbálkozhat.
|
Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy mindennap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!
Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol. |