Expressz paradicsomos tészta bazsalikommal
Hozzávalók:
• ízesítéshez só
• 1 gerezd fokhagyma
• ízesítéshez őrölt bors
• 4 evőkanál olívaolaj
• 1 csokor bazsalikom
• 4 db paradicsom
• 20 dkg spagettitészta
Elkészítés:
Vizet forralunk a tészta főzéséhez. A paradicsomokat megmossuk, a szárvégét kivágjuk, majd turmixba dobjuk. A bazsalikomleveleket lecsipkedjük, és a paradicsommal, valamint a reszelt fokhagymával leturmixoljuk, közben hozzáöntjük az olajat, így sűrű, krémes szószt kapunk. Sózzuk, borsozzuk, a tésztával összeforgatva tálaljuk.
Babfasírt csípős szósszal
Hozzávalók 4 személyre:
• 2 konzerv (2×400 g) fehér vagy tarka bab
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 1 csokor friss petrezselyem
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 tojás
• só, bors
• negyed citrom héja
• 6 ek zsemlemorzsa + a beforgatáshoz
• olaj a sütéshez
A csípős szószhoz:
• 4 ek sűrített paradicsom
• 1 db paradicsom
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 db chilipaprika
• 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
Az átmosott, lecsöpögtetett babot tegyük egy tálba, villával törjük össze. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a felaprított petrezselymet, az aprított fokhagymát és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, reszeljünk hozzá kevés citromhéjat, keverjük el benne a zsemlemorzsát. Formázzunk pogácsákat, forgassuk meg őket zsemlemorzsában, majd forró olajban süssük mindkét oldalukat ropogósra. A szószhoz botmixerrel pürésítsük a sűrített paradicsomot, az egész paradicsomot 2-3 evőkanál vízzel, az olajjal, a paprikával és a tisztított fokhagymával. Sóval, borssal ízesítsük. Szalmakrumplival tálaljuk.
Joghurthab eperöntettel
Hozzávalók:
• 125 g cukor
• 1 csipet só
• 4 db tojás
• 200 g natúr joghurt
• 3 evőkanál méz
• 25 dkg eper
• 7 lap zselatin
• 1 db vaníliarúd kikapart magjai
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáját a cukorral és a vaníliával gőz felett fehéredésig verjük. Fontos, hogy mindig keverjük, és ne engedjük, hogy a tojássárgája megsüljön. Ameddig meleg, elkeverjük benne a vízben feloldott és kinyomkodott zselatinokat és a joghurtot. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a joghurtos masszához. Óvatosan dolgozzunk, hogy ne törjük össze a habot, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Ameddig a krém hűl, az epret megpucoljuk, feldaraboljuk és a 3 kanál mézzel együtt 10 percen át főzzük, majd turmixoljuk, tálalásnál a joghurthab tetejére kanalazzuk.
Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy mindennap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!
Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol. |