Aktuális

Orkán erejű szél és özönvíz jön

A hét közepétől hűvös, csapadékos, szeles napok jönnek, akár 100 km/óra feletti széllökések is lehetnek.

Kedden nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, több helyen kell számítani esőre, záporokra, de északon, északkeleten és délen egy-egy zivatar is kialakulhat. A Dunántúlon és a Duna-Tisza köze déli felén megélénkülhet a szél. A csúcshőmérséklet a Dunántúlon 11 és 15, a Dunától keletre pedig 16 és 20 fok között alakul.

Szerdától markáns ciklon érkezik a Kárpát-medencébe. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja (akár kétszeresen is) a május havi átlagot, néhol akár 50-100 mm-nyi eső is eshet. Sőt orkán erejű szél is jöhet: az északnyugati szelet 80-100 km/órás széllökések is kísérhetik a Dunántúlon, de a Bakonyban 110 km/órás szél sem kizárt. Ilyen erejű szél és az újabb esőzések mellett várhatóan a magyar tenger több, déli parton fekvő településén is ki fog önteni a Balaton, a másodfokú viharjelzés napokig garantált. Csütörtökön és pénteken napközben is több helyen 10 fok alatt maradhat a hőmérséklet.

Forrás: Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top