Ha az eper a gyümölcsök Güttler Károlya, akkor a málna a Darnyi. Nálam legalábbis igen. Mindig van is itthon a fagyasztóban belőle, nehogy véletlenül kifogyjunk, így nálunk télen, nyáron, ősszel és tavasszal, és még az eperszezon közepén is ér málnás édességeket készíteni. Főleg ha eleve az a feladat, hogy málnás-csokis receptet prezentáljunk. Márpedig Szofika “1 ötlet – 6 recept” játékában ez volt a feladat. Ennél jobb kombinációt nem is találhatott volna, egy cirok-tofu kettőssel már nem szívesen játszadoztam volna. Így viszont simán. Főleg hogy ilyen csecse kis sütőformám is lett időközben.
Hozzávalók:
A kakaós linzertésztához:
• 200 g hideg vaj
• 100 g porcukor
• 1 tojássárgája
• 270 g liszt
• 30 g cukrozatlan kakaópor
A töltelékhez:
• 200 ml habtejszín
• 160 g étcsokoládé
• 40 g vaj
• 25 g porcukor
• 200-250 g (mirelit) málna
Az elkészítésről a Csak a Puffin blogon olvashatsz!