Almaszeletek bundában
Hozzávalók:
• 15 dkg liszt
• 1 kiskanál sütőpor
• 3 evőkanál cukor
• 1 kiskanál fahéj
• 1,5 dl tej
• 2+2 dkg olvasztott vaj
• 2 tojás
• 3-4 alma
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, cukorral és egy kevés fahéjjal. Egy másik edényben dolgozzuk össze a tojásokat a tejjel és 2 dkg megolvasztott vajjal, majd keverjük a liszthez.
Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki magházukat. Szeleteljük kör alakúra és egyenként forgassuk meg a sűrű tésztában. Egy palacsintasütőben olvasszunk fel egy kanálnyi vajat és a bundás almákat süssük át mindkét oldalán.
Tálaljuk fahéjas porcukorral.
Tökmagos zöldsaláta
Hozzávalók:
• 1 fej jégsaláta
• 2 szem paradicsom
• 1/2 szál póréhagyma
• 1 marék pirított tökmag
• 1 marék apróra vágott friss petrezselyem
• 2 evőkanál pirított szezámmag
• ízlés szerint méz, tengeri só, frissen facsart citromlé és balzsamecet
Elkészítés:
A fent sorolt alapanyagokat tisztítsd, aprítsd, a magokat pirítsd meg serpenyőben, keverd össze egy nagy tálban, majd sózd, locsold meg mézzel, balzsamecettel. Az összetevők közt kiváló stresszoldó a tökmag, mely magas cinktartalmának köszönhetően jótékony hatású az immunrendszerre, így csökkentheti a stressz által kiváltott tüneteket. A petrezselyemben található antioxidáns flavonoidok pedig a káros szabad gyökök ellen veszik fel a harcot, A- és C-vitaminnal látják el a szervezetet.
Lazac japán stílusban
Hozzávalók 2 főre:
• kevés olaj
• 2 evőkanál fehérbor
• 2 evőkanál szójaszósz
• 1 kiskanál méz
• körethez kelbimbó
• 30 dkg lazacfilé
• körethez kuszkusz
Elkészítés:
Keverjük össze a bort és a mézet. Öntsük hozzá a szójaszószt. Keverjük jól össze, és a nagyobb darabokba vágott lazacot forgassuk meg benne. Hagyjuk a pácban egy félórát érlelődni. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat és süssük meg rajta a lazacot.
A körethez rakjuk egy sütőlapra a kelbimbónkat, és 20 perc alatt süssük puhára. A kisült kelbimbókhoz használjuk ugyan azt a szószt, mint a halhoz. Keverjünk össze a egy-egy evőkanál szójaszószt, fehérbort, mézet, és forgassuk meg benne a zöldséget. A kuszkuszt öntsük fel másfélszer annyi forró vízzel és lefedve hagyjuk készre puhulni. Fűszerezhetjük kevés vegetával. Nagyjából 15 perc eltelte után villával lazítsuk át.
|
Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy mindennap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!
Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol. |