Müzli banánnal
Ha magunk készítjük a müzlinket, nemcsak rengeteget spórolunk, hanem még azt is tudjuk, hogy mi kerül a tányérunkba. Nem is beszélve a boltban kapható müzlik magas cukortartalmáról!
Itt egy adagra adtam meg a hozzávalókat, de én általában előre összekeverek egy nagyobb mennyiséget, így a reggeli rohanásban sok időt spórolok meg.
Hozzávalók (1 adaghoz):
- 1 marék zabpehely
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál lenmag
- 1 evőkanál szőlőmagliszt vagy cikória liszt
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- 1 evőkanál amaránt pehely
- 1 csipet fahéj
- 1 evőkanál aszalt vörösáfonya vagy mazsola
- 1 db banán
- 1 dl növényi tej, vagy 1 dl “tej” tejmix lisztből
- 1 evőkanál homoktövisvelő (opcionális)
Elkészítés:
A banánt, a tejet és a homoktövisvelőt turmixoljuk össze. A többi hozzávalót tegyük egy tányérba, majd öntsük rá a banánturmixot
Mit készíts még belőle? A további ötleteket a Naturorganic blogon találod!