Csirkemell mentás, zöld almás csatnival
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg csirkemell
- só
- olívaolaj
A mártáshoz:
- 8 darab zöld alma
- 4 szál menta
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 darab citrom
- csipet só
Elkészítése:
A csatnihoz az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, és ezeket az egyébként kidobásra szánt részeket fél citrom levével 3 dl vízben, fedő alatt 25 percig főzzük. A cukrot kissé karamellizáljuk, rátesszük 7 darab alma húsát, egy csipet sót és a maradék citromlevet. Felöntjük a leszűrt “almahéjlével”, majd folyamatosan kevergetve szétfőzzük. Átpasszírozzuk, és addig főzzük újra, míg sűrű lesz. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a maradék alma apró kockára vágott húsát és a metéltre vágott mentaleveleket. Kihűtjük, közben pedig megsütjük a csirkehúst a grillen vagy olajozott serpenyőben.