nlc.hu
Aktuális
Készülj, szerdán is leszakad az ég!

Készülj, szerdán is leszakad az ég!

Gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé kell számítani esőkre, záporokra, zivatarokra. Helyenként felhőszakadás és jégeső is előfordulhat.

Szerdán is folytatódhat az esővel, záporokkal, helyenként zivatarokkal tarkított időjárás. A hőmérséklet néhány fokkal elmarad majd a sokéves átlagtól. A légmozgás főként északnyugaton és északkeleten lesz élénk; a szél időnként megerősödik, átmenetileg viharossá válhat. A csúcshőmérséklet 18 és 22 fok között alakul, de északkeleten ennél néhány fokkal melegebb lesz; késő este 15-20 fok várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára is figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére. Az ország déli kétharmadán ugyanis jelentős mennyiségű csapadék várható, az eső, zápor mellett délen zivatarokkal. Két megyére másodfokú, nyolcra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt. Baranya és Somogy megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben, mivel ott a nap folyamán több mint 30 milliméternyi eső hullhat. Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Azokban a megyékben is több mint 20 milliméternyi csapadék eshet.

Arról, hogyan alakul időjárásunk a hét második felében, az Időkép oldalán olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top