Utazás

Még mindig nem sikerült felújítani a fonyódligeti szabadstrandot

Dolgoznak a munkások. Július végére talán kész lesz.

Fonyódon a mai napig tart a 2 kilométeres partszakasz felújítása, noha helyenként már be lehet menni a Balatonba, a térköveket és földkupacokat kikerülve. A fonyódligeti szabadstrand, másik nevén Árpád part mentén dolgozó büfések sem örülnek a késlekedésnek: az RTL Klubnak azt mondták, előfordult, hogy üdülni érkező családok továbbálltak Fonyódról, mikor meglátták, hogy áll a felújítás.

strand, gyerek, balaton, fürdés

Ő már be tudott menni a vízbe (Fotó: MTI / Varga György)

A balatoni strandok felújítására a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán lehetett pénzt nyerni, ők viszont nem válaszoltak a csatorna kérdésére, hogy miért csúsznak a munkálatok. Ugyanis nem csak Fonyódon, más Balaton-parti településeken sem tudták a szezon kezdete előtt befejezni a felújítást.

A kivitelezők azt mondják, az esős tavasz miatt csúsztak a felújítással, amit eredetileg június 30-ig kellett volna befejezniük. A fonyódi polgármester szerint végül július 23-ra készülhet el a partszakasz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top