nlc.hu
Aktuális
Hőségre és nagyon erős UV-sugárzásra figyelmeztetnek

Hőségre és nagyon erős UV-sugárzásra figyelmeztetnek

Másodfokú figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra a meteorológia szolgálat.

Négy megyére és a fővárosra narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat vasárnapra a várható tartós hőség miatt. Emellett az ország jelentős részén az UV-B sugárzás is nagyon erős lehet.

Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyére, valamint Budapestre adták ki a hőség miatti figyelmeztetést. Ezeken a területeken vasárnap a napi középhőmérséklet tartósan 25 fok felett alakulhat.

A meteorológiai szolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy vasárnap is nagyon erős – akár 7,9-es értéket elérő – UV-B sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

A meteorológiai szolgálat azt kéri, hogy mindenki fokozottan védekezzen a leégés ellen. Mindenképpen javasolt a vállakat takaró ruházat, szalmakalap, fényvédő krém használata. Aki teheti, délelőtt 11 és délután 3 óra között ne tartózkodjon a napon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top