nlc.hu
Tabuk nélkül
Ezért ne menjünk vásárolni, ha kialvatlanok vagyunk! (x)

Ezért ne menjünk vásárolni, ha kialvatlanok vagyunk! (x)

Egy kutatás szerint sokkal többet költ az, aki nem pihenten megy vásárolni, ráadásul hajlamosabb egészségtelen ételekkel megpakolni a kosarát.


Többet költünk, ha kialvatlanok vagyunk

Amikor álmos vagy és fáradt, te is sokkal könnyebben hozol meg olyan döntéseket, amelyeken kipihenten csodálkozol. Hajlamosabb vagy megajándékozni magadat egy szexi ruhadarabbal, vagy a sokadik szükségtelen cipővel, esetleg a legmodernebb okoseszközzel. A vásárlás örömforrás, boldog pillanatokat okozhat egy hosszú, munkával töltött nap végén. Sajnos igaz ez az egészségtelen ételekre is. Kimerülten te is inkább csokit kívánsz, mint egy nagy tál zöldsalátát. A brit Obesity folyóiratban megjelent kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy kialvatlanul nagyobb eséllyel veszünk a szükségesnél több és egészségtelenebb ételt, mint fitten és kipihenten.

A kutatók 14 normál testsúlyú, egészséges férfival végezték el a vizsgálatot. Először kipihenten, másodszor alvásmegvonás után küldték őket vásárolni. Kaptak 50 dollárt és egy listát, amin 20 alacsony, illetve 20 magas kalóriatartalmú étel szerepelt. A kialvatlanok 9 százalékkal több kalóriát és 18 százalékkal több élelmiszert vásároltak, mint a kipihentek.

„Álmosan jobban esik a pizza, mint a saláta”

„A párom utálja, ha szórom a pénzt, már sokszor szólt, hogy ne vegyek meg értelmetlenül mindenféle vackot – mondja Kati, a 30 éves könyvelő. – Ha fáradt vagyok, különösen szeretek shoppingolni, határozottan feldob egy új blúz, vagy valamilyen trendi apróság. Van is egy kis dugipénzem, amit mindig erre a célra teszek félre a hónap elején. Csak az a baj, hogy ilyenkor egészségtelen finomságokkal is megpakolom a kosaram. Ha keveset alszom, nehezebben tartom a diétámat, ilyenkor jobban esik egy zsíros mirelit pizza, mint egy jó adag saláta.”

Az éhségérzet kialakulásáért a ghrelin nevű hormon felelős, amely kialvatlan állapotunkban nagyobb mértékben van jelen a szervezetben. Az embernek napi 7-9 óra alvásra van szüksége, az ennél kevesebb alvás hosszú távon egészségügyi problémákat okozhat. Ha nem jön álom a szemedre, sokat segíthet egy olyan gyógynövényes altató, ami nem okoz függőséget és hozzászokni sem lehet. Ilyen gyógyszer a valeriána, a komló és a citromfű kivonatának kombinációját tartalmazó  Sedacur forte, ami nappal nyugtat, éjszaka pedig altat. Csökkenti a feszültséget és az ingerlékenyéget, lerövidíti az elalvás idejét és javítja az átalvás minőségét. Nincs negatív hatással az autóvezetéshez szükséges képességekre sem. A Sedacur forte vény nélkül kapható a patikában.

Vény nélkül kapható gyógyszer

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top