nlc.hu
Egészség
Igazolását újíttatta, ezalatt rögtön kerékbilincset is kapott egy rokkant férfi Győrben

Igazolását újíttatta, ezalatt rögtön kerékbilincset is kapott egy rokkant férfi Győrben

A törvény őre egy pillanatra sem pihent.

Rokkantsági ellátását akarta megújíttatni Nagy Gyula Győrben. Hogy a papírjait elintézhesse, a kormányhivatalba magával vitte mozgássérült-igazolványát. A gerincsérült férfi ezalatt a mozgássérült-parkolóba állt be, ahogy szokott.

Csakhogy amikor elintézte az ügyeit, meglepetten látta, hogy megbírságolták. Pedig külön megkérdezte a parkolóőrt, hogy leparkolhat-e itt, és mutatta neki, hogy az igazolványát magával viszi. Csakhogy utóbb megtudta, a mozgáskorlátozott-parkolókat a hatóság ellenőrzi, a parkolóőr a Győr-Szol megbízottja.

Mozgássérült parkoló (Fotó: Artur Widak/NurPhoto)

Kint is voltam 11 körül, és ott várt a kerékbilincs. A szélvédőn a telefonszám, felhívtam. Húsz perc után jött egy férfi, mutattam az igazolásomat, amit vittem aztán másnap Pannonhalmára is. De ő azt mondta: nem érdekli, mert az igazolásnak a kocsiban kellett volna lenni.

Hát, mondom, értse meg, nem lehetett a kocsiban, mert épp azért vittem magammal, hogy megújítsam a rokkantsági igazolást. De ő a kerékbilincset csak akkor veszi le, ha kifizetem a 11.500 forintot.

Nem tudtam mást tenni, buszra nem szállhatok, az orvos megtiltotta, elég egy fékezés és bármikor elszakadhat az idegszálam. Nagy fájdalmaim vannak, az orvosnál ki is derült a múltkor, hogy nyolc-tíz év alatt csak még rosszabb lett a gerincem” – panaszolta a hetvenes férfi a Kisalföld tudósítójának.

A győri közterület-felügyelet igazgatója a lap megkeresésére azt mondta, együttérez Nagy Gyulával, de a kormányrendelet egyértelműen szabályozza a történteket, ő sem tehet semmit, nincs rá felhatalmazása. Szerinte Nagy Gyulának jelen esetben az általános parkolóhelyek egyikére kellett volna beállnia kocsijával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top