Marhahúsos–gombás pappardelle
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg pappardelle
- 40 dkg főtt marhahús (például maradék leveshús)
- 30 dkg gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 dl fehérbor
- 1 ek. vaj
- fél csokor apróra vágott petrezselyem
- só, bors
Elkészítése:
A marhahúst kisebb darabokra szedjük. Egy serpenyőben az apróra vágott vöröshagymával a vajon átpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Közben lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük. A főtt húsos szószhoz keverjük a felaprított petrezselymet, és a tésztával összekeverve tálaljuk.
Tipp: ha száraznak találjuk a főtt húsos szószt, a tészta főzővizéből egy merőkanálnyit tegyünk hozzá, forraljunk rajta egyet, és így kínáljuk a tésztához.