Életmód

A férfiak jó része attól tart, ha környezettudatosan él, melegnek hiszik

A környezetvédelem a sztereotípiák szerint inkább nőies dolog...

A férfiak jelentős részét visszatartja a környezettudatos életmódtól egyebek mellett az is, hogy attól tartanak, homoszexuálisnak hinnék őket miatta – derül ki egy friss kutatásból.

A kutatók 960 embert kértek meg arra, hogy kitalált karaktereket értékeljenek, mennyire tartják őket férfiasnak vagy épp femininnek bizonyos környezettudatos tevékenységek alapján, mint például a légkondicionáló kikapcsolása, az online számlafizetés, a szelektív hulladékgyűjtés vagy az újrahasznosítható bevásárlószatyrok használata. A résztvevőknek ezek után benyomásaikat egy 10 pontos skálán is értékelniük kellett a heteroszexuálistól a homoszexuálisig.

szelektív hulladékgyűjtés környezettudatosság

(Fotó: Unsplash)

Az eredmények azt mutatták, hogy a környezettudatosságot a többség inkább femininnek gondolja és nagyobb eséllyel tartja melegnek azokat a férfiakat, akik ilyen elvek mentén élnek.

A tanulmány rámutat: a férfiaknak általában nagyon fontos, hogy heteroszexuálisnak gondolják őket, emiatt pedig tartózkodnak minden olyan magatartástól, mely a sztereotípiák értelmében nem férfias, így a környezettudatos életmódtól is. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top