Aktuális

Így búcsúzott el a golyóitól Demény, a kötsög

Demény egy köcsög volt, mikor magamhoz vettem. A parkban mindenki minket utált, minden kannal kikezdett, vérre menő küzdelmeket vívott, oldalba pisálta az embereket, és mindenkit meg akart dugni. Mert ez tök természetes, nem? Nem. Nem az.

Mikor eldőlt, hogy Demény az én kutyám marad, egyértelmű volt, hogy Max sem lesz tovább ivaros kutya. Ők egyszerre vesztették el a golyóikat, és nem bántam meg. Hogy változott-e a személyiségük? Persze, nem verekszenek, nem zaklatnak más kutyákat, nem harcolnak a falkavezérségért minden kannal. Hogy változott-e az életünk? Igen. Nyugodt szívvel megyünk bármilyen társaságba, még tüzelő szukáról is el tudom őket hívni, és simán hazasétálok bármilyen kutyával, nem fogják meggyilkolni. Ti, akik annyira ragaszkodtok azokhoz a golyókhoz, elmondhatjátok ezt?

Kutyák és az ivartalanítás

Sokan azt hiszik, én most a mindent tudó megmondóember vagyok, pedig eszem ágában sincs. Mindenki úgy neveli, tartja, szereti a kutyáját, ahogy az neki jó. Hogy szívvel-lélekkel kiállok az ivartalanítás mellett? Igen. Mert én sirattam már kölyköket, akik hobbialomba születtek, és nem élték túl. “Mert minden kutyának meg kell tapasztalni a szex és az anyaság örömét.”  Én láttam már elütött kutyát, mert nincs az a kerítés, ami visszatart egy vizslát, ha a szomszédban tüzelnek. Láttam kutyát gennyes méhgyulladás miatt meghalni, és heredaganat miatt lebénulni.

Max és Demény ivartalanításának teljes történetét még több érvvel és ellenérvvel a Demény, a  kötsög blogon találod!

Kutyák és az ivartalanítás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top