Család

11 hét különbséggel szülte meg az ikreit

A 29 éves nő egy rendkívül ritka rendellenesség miatt nem egyszerre adott életet iker gyermekeinek – az egyik baba koraszülöttként érkezett, a másik a kiírt időpontban.

A kazahsztáni Lilija Konovalovánál uterus didelphyst, azaz kettős méhet diagnosztizáltak korábban. A ritka rendellenesség a 7 évvel ezelőtti várandóssága alatt még nem okozott problémát, és komplikációk nélkül tudta világra hozta egészséges kislányát.

Most azonban ikreket várt a 29 éves kismama, és a két magzat külön fejlődött a két méhben. A terhesség 25. hetében egy kislánynak adott életet. A 850 grammal született babának hetekig a koraszülött intenzíven kellett maradnia.

A még meg nem született kisfia azonban nem sietett a világra jönni, így kivárva az idejét, 11 héttel később csatlakozott nővéréhez. A kisfiú 2,9 kilogrammal érkezett, anyukája igazi Bogatirként (orosz népmesék egyik erős, harcos hőse) írta le.

„A fiam nem rohant, hogy világra jöjjön – mondta Liliya. – Sokkolt, amikor szembesültem az állapotommal. Annyira aggódtam a koraszülött kislányomért. De orvosaink nagyszerűek voltak. Csodát tettek. Megmutatták, hogy igazi szakemberek.”

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top