Cukkinis-csicseriborsós pite
Hozzávalók:
- 1 kk köménymag
- 1 db vöröshagyma finomra vágva
- 1 kk kurkuma
- 1 tk őrölt koriander
- 2 db közepes cukkini kockára vágva
- 1 csésze rizs
- 1/2 liter zöldséglevesalap
- 1 doboz csicseriborsó-konzerv, lecsepegtetve
- 1 db tojás (a kenéshez)
- 2 zacskó leveles tészta (mirelit)
- 2 löket olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- 2 ek margarin, a forma kikenésére
Elkészítése:
Forró olajon megpirítom a hagymát, a köménymagot. Amikor a hagyma megpirult, hozzáadom a kurkumát meg a koriandert és a cukkinit, és magas lángon párolom, amíg a cukkini elkészül (puha lesz, de még roppan). Ezen a ponton hozzáadom a rizst, és mint egy jó rizottónál, állandóan kevergetve hozzákanalazom a zöldséglevest (1 szedőkanál leves, állandó kavarás, amíg a leve elfő, aztán újra egy szedőkanál leves…..). Amikor a rizs elkészült, lehúzom a tűzről, hozzáadom a csicseriborsót, és megvárom, amíg kihűl a töltelék.
A tésztát közepes vastagságúra kinyújtom és kettévágom. Az egyik felét belerakom egy margarinnal kikent tortaformába úgy, hogy a tészta egy kicsit túllógjon a formán. Belekanalazom a már elkészült tölteléket, elrendezgetem, majd letakarom a maradék tésztával, és összenyomkodom a széleket. A tetejét megkenem a felvert tojással, és bedobom a 180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre. Amikor a teteje szépen megpirult, kiveszem a sütőből, 10 percet pihentettem, friss salátával tálalom. Mustár kötelező…