nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma vacsira? Indiai padlizsánkrémet!

Mit főzzek ma vacsira? Indiai padlizsánkrémet!

Különleges vacsora, indiai ízvilág, padlizsános és házi koszt. Más nem is kell ma nekünk, ismerkedjünk új ízekkel!

Indiai padlizsánkrém házi naan kenyérrel

Hozzávalók 4 személyre:

  • pár csipet só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek. olívaolaj
  • 1 tk. garam masala
  • 1 dl (sűrű) natúr joghurt
  • 1 ek. őrölt római kömény
  • 80 dkg padlizsán

Naan kenyér:

  • 45 dkg + nyújtáshoz liszt
  • pár csipet só
  • sütéshez olaj
  • 5 dkg vaj
  • 7 g (szárított) élesztő
  • 3,5 dl natúr joghurt

Elkészítése:

Keverjük össze a kenyér hozzávalóit, adjunk hozzá annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható kenyértésztát kapjunk. Dolgozzuk össze, és kelesszük 1,5 órán át. Közben készítsük el a krémet: a megmosott padlizsánokat gázlángon (vagy faszenes grillen, esetleg sütőben) süssük puhulásig, amíg a héjuk megfeketedik. Hagyjuk kihűlni. Az apróra kockázott hagymát dinszteljük meg az olívaolajon, adjuk hozzá a fűszereket, pirítsuk meg. Tegyük hozzá a meghámozott padlizsánt, 2 gerezd aprított fokhagymát, a joghurtot, majd turmixoljuk le. Forrósítsunk fel egy teflonserpenyőt! A kenyértésztából gyúrjunk kis gombócokat, lisztezett felületen nyújtsuk ki 2 mm vékonyra. (Kb. 30 darab lesz belőle.) Serpenyőben kevés olajon, nagy lángon süssük oldalanként kb. 1-1 perc alatt készre.

Mit főzzek ma vacsira? Indiai padlizsánkrémet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top