Barátfüle
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2-3 tojás
- hideg víz, amennyit felvesz
- 1 üveg szilvalekvár
- 4 ek. zsemlemorzsa
- 1-2 ek. olaj
- 1-2 ek. porcukor
Elkészítése:
A lisztből, tojásból, kevés sóval és vízzel középkemény tésztát gyúrok. Két cipóba formázom, fóliába tekerem, és pihi a hűtőben 30 percre. Kinyújtom a tésztát közepes vastagságúra. A kinyújtott tészta egyik felén arányos távolságban kiskanállal szétosztom a lekvárt. A tésztát tojásfehérjével kissé megkenem, hogy a másik fél tészta, amellyel leborítjuk jól hozzátapadjon. A lekvárok közötti csíkokat lenyomkodom és derelyemetélővel kockákra vágom. Kifőzöm, és zsírban pirított zsemlemorzsával elkeverem. Tálaláskor megszórom porcukorral.