Snidlinges sertésszűz zellerpürével
Hozzávalók:
- ízlés szerint só
- 80 dkg sertésszűz
- 5 dkg Rama margarin
- 20 dkg burgonya
- 60 dkg zeller
- 3 dl tejszín
- frissen őrölt bors
- kis csokor petrezselyem
- 5 dl tej
- a sütéshez olaj
- 1 csokor snidling
Elkészítés
A zellert és a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben feltesszük főni. Mikor megpuhult a zeller és a krumpli, leszűrjük, hozzáadjuk a Rama-t, majd botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a tejet. (Vigyázat, kevesebb tejet vesz fel, mint a hagyományos krumplipüré). Sózzuk, borsozzuk.
A szűzből 2-3 cm vastag szeleteket vágunk. Sózzuk, borsozzuk a szeleteket, majd kevés zsiradékon hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalukat. A megsült hússzeleteket félretesszük, melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékra ráöntjük a tejszínt, hozzáadjuk az aprított snidlinget és petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Pár perc alatt, forralva besűrítjük a szószt, majd visszahelyezzük a hússzeleteket.