Erdélyi tárkonyos raguleves
Hozzávalók:
- ízlés szerint só
- 30 dkg sertéshús
- 20 dkg (fagyasztott) zöldbab
- 2 evőkanál szárított tárkony
- 2 szem burgonya
- 1 szál fehérrépa
- frissen őrölt bors
- 2 szál sárgarépa
- a sütéshez olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl író
Elkészítés
Az apróra kockázott hagymát az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, és megpirítjuk. Beletesszük a felkockázott répákat, krumplikat, a tárkonyt, az aprított fokhagymát, és összepároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Annyi vízzel öntjük fel a levest, hogy bőven ellepje a zöldségeket és a húst, és takarékon 20 percig főzzük.
Beletesszük a zöldbabot, és további 30 percig főzzük a levest.
Fokozatosan hozzákeverjük az írót, és újra megsózzuk, borsozzuk, ha szükséges.