nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma vacsira? Csőben sült bármit!

Mit főzzek ma vacsira? Csőben sült bármit!

A csőben sütés azért nagyszerű, mert könnyű, gyors, és még az is meg tudja csinálni, akinek amúgy semmi köze a főzéshez. Nálunk csicsókából készül, de brokkoli, karfiol, karalábé, akármi is mehet a szósz alá, és már tolhatjuk is a sütőbe.

Csőben sült csicsóka

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 3 db tojás
  • ízlés szerint bors
  • 1,5-2 dl tejszín
  • ízlés szerint rozmaring
  • 0,5 kg csicsóka
Kategóriavacsora
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A csicsókát tisztítsd meg (ami nem könnyű feladat, mert igen göcsörtös), és vékony karikákra vágva szórd bele egy tálba. Fűszerezd sóval, borssal, rozmaringgal, add hozzá a tejszínt és a három tojást. Keverd össze a masszát.

Öntsd az egészet egy jénai tálba, és alacsony hőfokon süsd meg. (Kb. 25-30 perc alatt elkészül.)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top