Körtefelfújt habsipkával
Hozzávalók:
- 2 + 4 evőkanál cukor
- 2 db tojásfehérje
- 4 dl víz
- 4 db körte
- 1 db citrom leve
- 50 g aszalt vörös áfonya
- 20 dkg babapiskóta
- 1 teáskanál mézeskalácsfűszer
Elkészítés
A körtéket megmossuk, magházukat kiszedjük, majd a vízben a 2 evőkanál cukorral, a citromlével és fűszerrel puhára főzzük.
A babapiskótákat egy kerámiatál aljára rendezzük, rátesszük a körtét, és a főzőlével meglocsoljuk, hogy a piskóta megpuhuljon. Rászórjuk az áfonyát.
A fehérjéből habot verünk, amikor már keményedik, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és legalább 1 percig verjük utána, hogy szinte vágható, kemény masszát kapjunk. Ezt kanállal vagy habzsákkal a körtés rész tetejére tesszük, és 170 fokos sütőben grill fokozaton vagy légkeveréssel éppen csak addig sütjük, míg a tetejének lesz egy kis színe.