Pikáns sütőtöksaláta feta sajttal, chilis tökmaggal
Hozzávalók 2 főre:
- pár csipet só
- 20 dkg (reszelve) sütőtök
- 2 evőkanál (hántolt) tökmag
- 1 késhegynyi chilipehely
- 8 dkg feta
- fél teáskanál méz
- 1 doboz bébispenót
- fél db citrom leve
- 1 teáskanál olívaolaj
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 teáskanál tökmagolaj
Elkészítés
A reszelt tököt egy keverőtálban összekeverjük a mézzel, az olajjal, a citromlével. Finoman sózzuk, borsozzuk, 8-10 percig állni hagyjuk.
Közben egy száraz serpenyőt felhevítünk, fél tk olajt csepegtetünk bele, rászórjuk a tökmagot, a chilit, pici sót és folyamatos rázogatás mellett megpirítjuk. 2-3 perc alatt elkészül. Ne hagyjuk a forró serpenyőben, mert megég.
Tálaláskor a megmosott és lecsepegtetett paraj- vagy salátaleveleket összeforgatjuk a tökmagolajjal, tányérra halmozzuk. Rászórjuk a marinált tököt, sajtot, tökmagot. Frissen őrölt borssal és chilipehellyel ízesítjük.
Pirítóssal önálló salátaként vagy bármilyen sült hús mellé köretként is megállja a helyét.