Spenóttal sült sütőtökös nudli
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg sütőtök (pucolt mennyiség)
- 1 tojás
- liszt
- 25 dkg leveles spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 3 dl főzőtejszín
- 5 dkg parmezán sajt
- 2,5 dkg vaj
Elkészítése:
Daraboljuk fel, majd alufóliával lefedve süssük meg a tököt. Villával pürésítsük a teljesen kihűlt tököt, keverjük el egy tojással és annyi liszttel, amennyit felvesz. Sózzuk a tésztát, majd lisztezett kézzel formázzunk belőle nudlikat. Lobogó, sós vízben főzzük ki a nudlikat, szedjük tűzálló tálba. A megmosott, lecsöpögtetett spenótot az aprított fokhagymával együtt épphogy fonnyasszuk meg a vajon, sózzuk, borsozzuk, öntsük rá a tejszínt, forraljuk össze a mártást. Keverjük el a spenótos mártást a kifőtt nudlikkal, és 220 ºC-os sütőben 25 perc alatt süssük össze. A frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.