Almás-hagymás töltött csirke
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,5 kg körüli tanyasi csirke, májjal együtt
- 50 dkg vöröshagyma
- 80 dkg alma
- 1,5 szikkadt zsemle
- só, frissen őrölt bors
- 1 ek. szárított kakukkfű
- olívaolaj
Elkészítése:
A megtisztított csirkét kívül-belül alaposan sózzuk be. A vékonyra szelt hagymát egy nagy serpenyőben olívaolajon nagyon lassan dinszteljük puhára, édesre. Amikor kész, adjunk hozzá 30 dkg lereszelt almát és a késsel elkapart májat. Pároljuk a tölteléket 10 percen át. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítsük, keverjük el benne az aprított, szikkadt zsemlét. Óvatosan válasszuk el a csirke bőrét a húsától a mellrészen. Töltsük meg töltelékkel, a maradékot tegyük a hasüregbe. Helyezzük a csirkét tűzálló tálba, fedjük le fóliával, és süssük 230 ºC-on 1,5 órán át. Vegyük le a fóliát, helyezzük köré a maradék almákat, és süssük ropogósra a csirke bőrét.