Tűzdelt angolos bélszín zöldséggel
Elkészítése
A kellően előkészített (hártyázott és pácolt) bélszíntörzset a rostokkal párhuzamosan megtűzdeljük a szalonnacsíkokkal, sózzuk, borsozzuk és a serpenyőben felhevített zsiradékban minden oldalát megsütjük, majd előmelegített sütőben megsütjük ízlésünknek megfelelően teljesen vagy félig. Ha kész, rövid ideig pihentetjük és éles késsel szeleteljük, előmelegített tálra tálaljuk mellé halmozva a köretet.
Javaslat:
Köretként a bélszín mellé adhatunk rizst, burgonyakrokettet vagy párolt zöldséget. Ha az utóbbi mellett döntünk, személyenként 180-200 grammot számítsunk összességében. A zöldségeket tisztítás és darabolás után vajban kevés folyadékkal, alapvetően sóval, de ízlésünknek megfelelően bármilyen fűszerrel megpároljuk.
Epres-kiwis joghurttorta
Hozzávalók
• 6 dl joghurt
Elkészítése
A piskótatortát elharmadoljuk, az alsó lapot egy méretével azonos átmérőjű, kapcsos tortaformába tesszük (a többi piskótát egyéb célra felhasználjuk). A zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízbe. A túrót szitán áttörjük és a joghurthoz keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a mézet. A zselatint mérsékelt tűzön felolvasztjuk, majd egyenként hozzáadunk 2-3 evőkanál. joghurtkrémet, eldolgozzuk, és a krém egészéhez adjuk. Belesimítjuk a tortaformába, lefedjük, és 6 órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt 1 órával a kiviket meghámozzuk, felszeleteljük, és a torta tetejére rendezzük. A felhasználási javaslat szerint elkészítjük a tortabevonó zselét, belekeverjük a likőrt, és egyenletesen bevonjuk vele a tortát. Legalább 1/2 órára hidegre tesszük.
Lehúzzuk a tortáról a karikát, tálra emeljük. A tejszínt habbá verjük, és 8 dundi rózsát nyomunk a szeletek helyére, majd a félbevágott eperszemekkel, a kókuszpehellyel, színes cukorgyöngyökkel és citromfű levélkékkel díszítjük.