Baba

A hidegfront után napsütéses hétvége jön

Pénteken északnyugat felől egy újabb hidegfront érkezik meglehetősen változékony időt okozva, mögötte hétvégére viszont kisüt a Nap, kellemes októberi ősznek nézünk elébe.

Pénteken tehát a nap nagy részében sok lesz fölöttünk a felhő, inkább csak délutántól nyugaton süthet ki a Nap. Nyugat-északnyugat felől többfelé kell esőre, záporokra számítani, sőt délen, délnyugaton és néhol keleten ismét megdörrenhet az ég. Kezdetben mérsékelt, délen és keleten olykor élénk délnyugati szél fog fújni, mely a nap folyamán egyre többfelé északnyugatira, északira fordul, megerősödik, délen és nyugaton viharos lökések is lehetnek. Az enyhe reggelt követően délutánra 15 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet, délnyugaton lesz a legmelegebb – írja az időkép.hu.

A front szombatra virradóra kelet, délkelet felé távozik, így hétvégén sok napsütésre készülhetünk, csupán szombaton jelenhetnek meg időnként felhők az égen, de ezekből csapadékra már nem kell számítani. A hétvége első napján még az északnyugati, vasárnap a Dunántúlon a déli-délkeleti szelet kísérhetik élénk lökések, ettől függetlenül viszont igazán kellemes időnek örvendhetünk, a kissé hűvös reggeleket követően délutánonként 20 fok közelébe melegszik a levegő.

A kellemes, vénasszonyok nyara jellegű idő még hétfőn is kitarthat, majd kedden újabb front érkezhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top