Citromos spagetti David Roccótól
Hozzávalók:
- 500 g spagetti
- 1 gerezd fokhagyma bedörzsöléshez
- 2 citrom frissen facsart leve
- 5 ek. (75 ml) extra szűz olívaolaj
- só ízlés szerint
- 1 pohár (235 ml) finomra reszelt parmezán, plusz még egy kicsi a szóráshoz
- egy csokor sima levelű metélőpetrezselyem, aprítva
- 1 citrom frissen reszelt héja
Elkészítés:
Öntsük a spagettit forrásban lévő sós vízbe, és azonnal keverjük el, hogy ne tapadjon le.
Vágjuk a fokhagymagerezdet félbe, a vágott felével dörzsöljük be egy nagy tál belsejét, így a nyers fokhagyma íze fogja borítani a tál belsejét. A maradék fokhagymát dobjuk ki. A frissen facsart citromlébe keverés mellett kis mennyiségekben csepegtessük bele az extra szűz olívaolajat. Alaposan keverjük össze, amíg a hozzávalók teljesen egységes keveréket nem alkotnak. Keverjük el benne a parmezánt.
Amikor a spagetti eléri az al dente állagot, szűrjük le, és öntsük bele a tálba, majd jól keverjük el. Szórjuk meg parmezánnal, petrezselyemmel és citromhéjjal. Tálaljuk azonnal.