Kolbászos-sajtos sós muffin
Hozzávalók:
- ízlés szerint só
- 2 db tojás
- frissen őrölt bors
- 3 dl tej
- 7 dkg vaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 20 dkg házi, puha füstölt kolbász
- 1 nagy csokor snidling
- 15 dkg ementali sajt
- 35 dkg rétesliszt
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olvasztott vajat összekeverjük a tejjel és a tojásokkal, majd összedolgozzuk a sóval, borssal, sütőporral elvegyített liszttel. A kolbászt egészen kicsire daraboljuk, a sajtot lereszeljük, és az alaptésztához keverjük. A snidlinget is belevágjuk a tésztába. Egy 12 részes muffinformát kibélelünk egy-egy kapszlival, szétosztjuk benne a tésztát, és 30-35 perc alatt készre sütjük a muffinokat.
Tipp:
A füstölt házikolbász könnyebben darabolható, szinte szétomlik, ráadásul a kalóriatartalma is csekélyebb, mint a szárazkolbászoké.