nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma vacsira? Sváb galuskát

Mit főzzek ma vacsira? Sváb galuskát

Rendes, becsületes vacsorát tervezünk mára az egész család számára. Bár jó eséllyel a gyerekek nem rajonganak majd a gombaraguért, de üsse kő, megesszük az ő adagjukat is.

Sváb galuska zöldborsós gombaraguval

Galuska:

  • 50 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál só
  • 4 db tojás
  • víz – amennyit felvesz a tészta

Zöldborsós, gombás raguhoz:

  • 10 dkg szalonna
  • 1 kiskanál oregánó
  • 3-4 fej gomba
  • 1 kiskanál majoránna
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 csokor újhagyma

Elkészítés:

Tegyük a lisztet egy tálba, üssük a közepébe a tojásokat, adjunk hozzá egy kevés sót. Morzsoljuk össze, a közepéből indulva a széle felé, mindig a tojáshoz hozzágyúrva egy kevés lisztet. Amikor kezd összeállni a tészta, öntsünk hozzá vizet. Mindig csak egy keveset. Nagyjából 4 deci vizet vesz fel. Egy nagy lábosban forraljunk vizet, és szaggassuk bele késsel a hosszúkás galuskát. Csak annyit, amennyi az edénybe belefér.

Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, szűrővel lapátoljuk át egy másik tálba. Keverjünk hozzá kevés vajat vagy olajat, hogy ne ragadjon össze. Közben főzhetjük a következő adagot. A raguhoz egy serpenyőben pirítsuk meg a csíkokra vágott szalonnát, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és a felszeletelt gombát. Pároljuk, öntsünk alá kevés vizet. Tegyük bele a zöldborsót, fűszerezzük majoránnával, oregánóval. Galuskával tálaljuk. A tetejére tehetünk kevés tejfölt, pirospaprikát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top