Tonhalfasírt
Hozzávalók:
- 5 doboz Rio mare tonhal – lecsepegtetve, picit kinyomkodva
- pici citromfű, apróra vágva
- 2 szál zöldhagyma, karikra vágva
- 1/2 csomag koriander vagy petrezselyem, apróra vágva
- 1 ek. reszelt gyömbér
- 1 csilipaprika, félig kimagozva
- pici csipetnyi só
- pici csipetnyi ötbors-fűszer, mozsárban összetörve vagy durvára darálva
- 2-3 tojás felverve – ez tartja össze a hozzávalókat, a tojás mennyisége függ a tonhal mennyiségétől
Sütéshez: kókuszzsír
Elkészítés:
Egy tálba a fenti hozzávalókat beletesszük, összekeverjük. Kis gombócokat formálunk, melyeket lelapítunk. Ha elkészültünk, egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszzsírt, és amikor forró, akkor megpirítjuk benne a lelapított gombócok mindkét oldalát. A lényeg, hogy nem sokáig kell sütni, csak épp hogy a külseje megpiruljon, hisz önmagában a konzerv tonhal főtt állagú, nem nyers. Csiliszósszal vagy citrommal meglocsolva, lepénykenyérrel kínáljuk.