Almás keksz
Hozzávalók:
• 6 dkg zabpehelyliszt
• 6,5 dkg tönkölyliszt
• 1 közepes alma (legyen édes, mert cukor nem kerül bele)
• 1 evőkanál olaj (valamilyen semleges ízű)
Az almát lereszeljük, majd jól összedolgozzuk a lisztekkel és az olajjal. Egy félórát pihentetjük, majd 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk. 180 fokos sütőben világos aranyszínűre sütjük.
Tipp: Elég jól reszelhető keksz lesz belőle, úgyhogy jól működik túróba vagy gyümölcsbe is.
Burgonyás keksz – 10 hónapos kortól
Hozzávalók:
• 25 dkg főtt krumpli
• 16 dkg margarin
• 25 dkg tönkölybúzaliszt vagy darált zabpehely
• 1 tojássárgája
A krumplit áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Összedolgozzuk a margarinnal, a liszttel és a tojással. Egy kicsit pihentetjük, majd lisztezett deszkán fél centi vastagságúra nyújtjuk. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.