Csirkés camembert-es palacsinta áfonyaszósszal
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg liszt
- 4 evőkanál cukor
- ízesítéshez só
- 2 db tojás
- sütéshez olaj
- 1 dl vörösbor
- 5 dl tej
- 40 dkg csirkemell
- 50 dkg áfonya
- 20 dkg camembert
Elkészítés:
A csirkemellet 1×1 cm-es kockára vágjuk, besózzuk, kevés olajon megpirítjuk, majd félretesszük. A tojást a liszttel, csipet sóval és a tejjel csomómentesre keverjük, majd forró palacsintasütőben kevés olajjal palacsintákat sütünk belőle. A palacsintákban elosztjuk a csirkekockát, majd hozzáadjuk a felkockázott sajtot, és a két szélét behajtva feltekerjük. Lábosban cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a vörösbort, majd az áfonya felét. Kis lángon főzzük, hogy a felesleges víz elpárologjon, de ne égjen le. Amikor már elég sűrű, hozzáadjuk az áfonya másik felét, még egyet forralunk rajta, és lehúzzuk a tűzről. A feltekert palacsintákba vagy mikróban, vagy 110 °C-os sütőben olvasztjuk bele a sajtot, ha sütőbe tesszük, kicsit megfröcsköljük vízzel. A palacsintát az áfonyaszósszal tálaljuk.