Almaszezonban gyakran sütök pitét, aminek több előnye is van. A finom süteményen kívül, amikor kifacsarom a lereszelt almát, kész a százszázalékos, friss almalé. Ezt gyorsan megisszuk.
A héját, amikor pucolom, igyekszem magamba tömni, de ez csak részben sikerül úgy másfél kilónyi mennyiségnél.
Ezért a maradékot egy porcelántálba teszem, és felkerül a konvektorra. Ott aztán szépen megszárad.
Ízletes, aromás tea főzhető belőle. Ehhez nem kell más, mint fél liter víz, és kb. két nagy alma száraz héja.
Felforralom a vizet és beleteszem a gyümölcshéjat. Extrának én beledobtam egy csillagánizst és fél teáskanálnyi fahéjat. Lefedve 15 percig állni hagytam.
Isteni fűszeres illatok terjengenek ilyenkor a konyhában, az orrnak ez valóságos orgia.Már csak egy kis méz kell bele, és letelepedhetünk a kedvenc fotelunkba. Lassan, élvezettel kortyoljuk!
És hogy miért is jó az almahéjtea? Tudd meg a Mohamama konyhája blogról!