Csirkemell kéksajttal, sült sütőtökkel
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg sütőtök
- só
- 1 tk római kömény
- kb. fél dl olaj
- 20 dkg kéksajt
- 8 dkg + 1 ek. vaj
- 2 egész csirkemellfilé, félbevágva
- 2 szál friss kakukkfű
- 1 ek olívaolaj
A sütőtököt meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, felkockázzuk, sóval, római köménnyel fűszerezzük, kiolajozott tepsibe szórjuk, és 160 ºC-os sütőben megsütjük. Amikor a sütőtök már majdnem kész (villával nézzük meg), kivesszük a sütőből, rámorzsoljuk a kéksajtot és a 8 dkg vajat, majd visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük. Közben a négy fél csirkemellet sóval és kakukkfűvel befűszerezzük, az 1 evőkanál olívaolaj és 1 evőkanál vaj keverékén megpirítjuk mindkét oldalát. Tepsibe tesszük, 160 ºC-os sütőben 8-10 percig sütjük, majd 3-4 percig langyos helyen pihentetjük. Feldaraboljuk a csirkemellet, és a sütőtökkel tálaljuk.